Geopark családi napok!

1

Elkezdődött a Geoparkok Hete és ezzel együtt a programok sokasága is!

Az eresztvényi Látogatóközpontban nyárindító családi napokkal várta az idelátogatókat a Novohrad-Nógrád Geopark. A Geoparkok Hete programsorozat június 9-én Kiss Barna és a Villon Trio utcazenekar esti koncertjével indult . A rákövetkező napon a Medves esszenciája címmel meghirdetett túrán járhatták be a Medves-fennsíkot a túrázók.

Június 11-én pedig egész napos programot kínált az érdeklődőknek a Novohrad-Nógrád Geopark. A több helyszínen tartott és sokszínű rendezvényen betekintést nyerhettek a geológia és a régészet világába. A Salgói várban régész és geológus várta a látogatókat, Emellett még íjászkodhattak és fotózkodhattak középkori korhű páncélba öltözött lovagokkal. Eresztvényben helyi termékek kóstolója és vására, családi társasjáték, kézműves foglalkozások, természetvédelmi sátor, lovaglás, kötélpálya és ugrálóvár kipróbálására is volt lehetőség.
A színpadi előadások kereteiben pedig a Panni és az álommanók – zenés mesejátékon - és interaktív bohócműsoron vehetek részt a kicsik és nagyok. A Vöröskereszt a tájékoztatók és egészségügyi szűrések mellett véradásra is várta a véradókat.


Kapcsolódó